И футболистите избраха капитана на Локомотив Пловдив за номер 1

OFFNews 27 юли 2020 в 16:05 2075 0

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели 19-ото издание на анкетата "Футболист на футболистите" за сезон 2019/2020, която се организира от Асоциацията на българските футболисти.

Допитването е единственото по рода си в страната, защото в него участват играчите от Първа и Втора лига, като те сами избират най-добрия измежду тях за настоящия футболен сезон.

Димитър Илиев събра най-много гласове във вота, а негови подгласници станаха Тодор Неделев от Ботев (Пловдив) и Антон Недялков от Лудогорец.

"Благодаря на всички колеги, които са гласували за мен. Благодаря на целия отбор, защото тази награда не е само за мен, а за всички от Локомотив. Благодаря на ръководството на клуба за добрата организация, която създаде и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм щастлив от тази награда, тъй като няма по-голямо признание от това колегите да те изберат за най-добрия. Много се радвам и за първото място на нашия треньор, който изгради един много силен отбор и показа, че е голям професионалист", заяви Димитър Илиев.

За втори път в 19-годишната история на анкетата "Футболист на футболистите" победителят съвпада с избора на спортните журналисти за Футболист номер 1 на България за съответната година. Предишният подобен случай бе Георги Миланов от Литекс през сезон 2012/2013).

Припомняме, че от Лудогорец скочиха на избора на Илиев, като обявиха вота за протестен. Според разградчани наградата за номер 1 в България заслужавал Антон Недялков.

За най-добър треньор футболистите избраха Бруно Акрапович, който изведе Локомотив (Пловдив) до втора поредна национална купа. Босненският специалист е едва вторият чужденец, печелил анкетата, след Миодраг Йешич (сезон 2004/2005). Подгласници на Бруно Акрапович станаха Златомир Загорчич (Славия) и Илиан Илиев (Черно море).

Любопитно е да се отбележи, че Локомотив (Пловдив) повтаря двойната си победа в анкетата след своя шампионски сезон 2003/2004 година, когато за "Футболист на футболистите" е избран Мартин Камбуров, а треньор номер 1 става Едуард Ераносян.

За най-добър млад играч беше избран Филип Кръстев от Славия.

За най-добра футболистка бе определена Ивана Найденова (НСА), а най-добрият футболист според ИНСТАТ индекс е звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Тази година анкетата за първи път се проведе онлайн, а заради пандемията от COVID-19 няма да има тържествена церемония с награждаване на призьорите. Организаторите от Асоциацията на българските футболисти ще връчат наградите на победителите поотделно.

Класиране в отделните категории на анкетата:

Футболист на футболистите
----------------------------------------
Димитър Илиев (Локомотив Пловдив)

подгласници:
Тодор Неделев (Ботев Пловдив)
Антон Недялков (Лудорогец)

Най-добър млад футболист
----------------------------------------
Филип Кръстев (Славия)

подгласници:
Мартин Минчев (Черно море)
Станислав Иванов (Левски)

Най-добър треньор
----------------------------
Бруно Акрапович (Локомотив Пловдив)

подгласници:
Златомир Загорчич (Славия)
Илиан Илиев (Черно море)

Най-добра футболистка
-----------------------------------
Ивана Найденова (НСА)

подгласнички:
Бероника Гоцева (Локомотив Пловдив)
Александра Янева (Локомотив Пловдив)

Най-добър футболист според INSTAT INDEX
Тодор Неделев (Ботев Пловдив)

подгласници:
Родриго Енрике (Черно море)
Паулиньо (Левски)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови