И в Германия слагат пластмасови зрители на стадионите

OFFNews 15 април 2020 в 16:34 1886 0

Бундеслигата ще се поднови най-вероятно в началото на май, но фенове няма да бъдат допускани поне до 2021 година. Така изглежда към момента един възможен сценарий.

Германските клубове вече се подготвят за едно бъдеще без фенове по трибуните и измислят варианти как да не се лишат от приходите от билети. Наскоро нашумя случая с Локомотиве Лайпциг, който продаде 125 000 виртуални билета за несъществуващ мач.

У нас опит в това отношение има вече Левски София, който продаде доста пропуски за мача с Лудогорец, който първоначално беше предвиден за двубой без зрители, а впоследствие съвсем не се изигра.

В елитния немски Борусия Мьонхенгладбах разчитат много на феновете и затова им дадоха възможност да присъстват на стадиона посредством ...пластмасови фигури с техния лик. Подобен ход беше успешно експериментиран в шампионата на Беларус и явно е станал заразителен.

Акцията на Борусия се казва Sei dabei. Trotzdem, което в превод означава Бъди там, независимо от всичко.

"На никой не му харесва атмосферата от безлюден стадион. Сега пак ще е без хора, но все пак ще има някакво настроение", коментираха от фенклуба на Борусия М.

Цената на една такава фигурка е 19 евро, а парите се разпределят по пет пера. Голямата част е за производителите - две фирми, които са затворили магазините си заради пандемията.

Кампанията има огромен успех. Вече са продадени над 50 000 такива фигурки, като стадионът събира точно 59 724 души. Част от феновете вече са "заели" местата си на трибуните и чакат първенството да бъде подновено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови