'Японския Меси ' избра Реал Мадрид пред Барселона

OFFNews 14 юни 2019 в 15:01 2613 0

Испанският футболен колос Реал Мадрид обяви шесто ново лятно попълнение. Това е японецът Такефуса Кубо.

18-годишният талант, наричан още "Японския Меси", ще се обиграва в дубъла на клуба през следващия сезон, след което може да продължи кариерата си при мъжете.

"Дарен с невероятна техника и талант, атакуващият футболист има прекрасен поглед върху играта. Може да бележи голове и да асистира за такива.

Само на 18 години, Кубо вече дебютира за националния отбор на Япония - на 9 юни в мача с Ел Салвадор. Азиатската звезда се присъединява към нашия клуб от ФК Токио.

В първа дивизия на Япония има 13 мача и 4 гола. Също така 3 мача и 1 гола в турнира за Купата на Лигата", пише официалния сайт на Реал.

Историята на младока е много интересна. През 2011 година той е бил част от школата на Барса, като има мачове за отбора на каталунците за отбора до 11-годишна възраст.

През сезон 2012/2013 e бил голмайстор на първенството със 74 попадения в 30 мача. С Барселона печели Купата на Каталуния.

През сезон 2014/2015 година обаче Барселона се отказва от него и той се връща в Япония. Сега пак е бил искан от Барса, но този път той е избрал Реал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови