Юлиан Нагелсман стана рекордьор в Шампионската лига

OFFNews 14 август 2020 в 15:31 2132 0

Наставникът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман записа името си като най-младия треньор, достигнал до полуфиналите на Шампионската лига.

На възраст от едва 33 години и 21 дни Нагелсман и неговият отбор отстрани Атлетико Мадрид в 1/4 финалите с 2:1 на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон.

В полуфиналите РБ Лайпциг ще спори с Пари Сен Жермен на 18 август. Нагелсман оглави германския клуб през лятото на 2019 г. Под негово ръководство тимът финишира на трето място в германския шампионат, а в Купата на страната стигна до 1/8 финалите. Контрактът на специалиста с клуба от Лайпциг е до лятото на 2023 г.

Междувременно президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че форматът "Финална осмица" в Шампионската лига няма да се повтаря в бъдеще. Промяната се наложи заради пандемията от коронавирус, която обърка футболния календар.

"Този турнир може да бъде интересен в бъдеще, но не смятам, че можем да го повторим, защото календарът е толкова уплътнен. Не знам къде ще мога да сложа турнир за седмица или две през май. Мисля, че е невъзможно", заяви Чеферин.

Тазгодишният финал в надпреварата беше насрочен за Истанбул в края на май. Сега той ще се изиграе пред празните трибуни на "Ещадио да Луж" на 23 август, като турският град бе награден с приемането на финала догодина.

Повече за Юлиан Нагелсман вижте тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови