Юнайтед отстъпи на Валенсия, Реал със сериозна издънка у дома

OFFNews 13 декември 2018 в 00:02 1306 0

Снимка Facebook: UEFA Champions League

Валенсия победи с лекота Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион "Местая" в мач без значение от Група Н на Шампионската лига. Това бе първи успех за испанците над "червените дяволи" в турнира в 8 мача.

Фил Джоунс си отбеляза автогол, а другото попадение за домакините бе дело на Карлос Солер през първата част. За "червените дяволи" пък се разписа Маркъс Рашфорд. Главен рефер на двубоя бе Георги Кабаков, който не срещна никакви проблеми на "Местая".

Юнайтед завърши на второ място в групата си, на две точки зад лидера Ювентус, който също загуби - с 1:2 при гостуването си на Йънг Бойс. Валенсия остана на трета позиция и през пролетта ще играе в Лига Европа.

В друг интересен мач от Шампионската лига тази вечер Реал Мадрид допусна шокираща загуба от ЦСКА Москва с 0:3 в двубой от Група G на надпреварата, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Гостите от Русия успяха да се възползват по най-добрия начин от шансовете си пред вратата на домакините, които значително ги превъзхождаха в притежанието на топката. Статистиката по брой възможности за гол обаче беше равностойна. Фьодор Чалов, Георгий Шенников и Арнор Сигурдсон бяха точни за московчани, които се оказаха тъжни победители.

Въпреки загубата Реал остана на първото място в групата и вече мисли за 1/8-финалите, заедно с отбора на Рома. Тъжният победител тази вечер ЦСКА отпада от евротурнирите, завършвайки на последното място, а Виктория Пилзен се премества в елиминационната фаза на Лига Европа, след като победи "вълците" с 2:1.

Ето и резултатите от всички мачове тази вечер:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови