Юсейн Болт проведе първа тренировка с Борусия Дортмунд (видео и снимки)

OFFNews 23 март 2018 в 14:09 8332 0

Снимка Instagram: Usain Bolt

Няма шега, няма измама. Световният рекордьор в спринта на 100 и на 200 метра Юсейн Болт съвсем сериозно започна тренировки с германския гранд Борусия Дортмунд.

Ямаецът реши да започне футболна кариера след края на бляскавия си път на пистата. Той вече си уреди и отбор в лицето на Мамелъди Съндаунс, но използва перфектно прочутото си име, за да си уреди и най-добрата възможна подготовка.

От Борусия се съгласиха да дадат тази възможност на Болт, а най-добрият момент затова се оказа паузата в първенството заради мачовете на националните отбори. В четвъртък Болт пристигна в базата на отбора и взе участие в тренировката на тима.

В нея се включиха едва 9 футболисти от първия отбор поради факта, че повечето са заедно с националните си отбори. Все пак обаче ямаецът бе рамо до рамо с големи звезди като Марко Ройс и Марио Гьотце, които с интерес наблюдаваха изявите на ямаеца и му даваха съвети.

Треньорският щаб пък направи специални анализи на Болт с цел да му помогне да пренесе бързината си по най-добрия начин на футболния терен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови