Ювентус - Реал Мадрид е дербито в 1/4-финалите на Шампионската лига

OFFNews 16 март 2018 в 13:13 5491 0

Ювентус - Реал Мадрид  е дербито в 1/4-финалите на Шампионската лига, това отреди жребият, който бе теглен в централата на УЕФА в Нион днес.

В тази фаза от надпреварата Ливърпул приема Манчестър Сити, а Барселона изтегли сравнително най-лесния жребий и е домакин на Рома. Байерн Мюнхен пък ще има за съперник турнирния боец Севиля, елиминирал Манчестър Юнайтед в предишната фаза.

Първите мачове от фазата на 1/4-финалите ще се изиграят на 3 и 4 април, като реваншите са съответно на 10 и 11 април. Жребият за полуфиналите ще се състои на 13 април, а мачовете преди финала са на 24/25 април и 1/2 май. Заключителната битка за трофея е на 26 май, на Олимпийския стадион в Киев.

В Лига Европа пък сили ще премерят РБ Лайпциг и Олимпик Марсилия, Арсенал приема ЦСКА Москва. Атлетико Мадрид ще домакинства на Спортинг, а Лацио ще се изправи срещу РБ Залцбург.

Първите четвъртфинали са на 5 април, а реваншите - на 12 април. Четирите победителя отиват на полуфиналите на 26 април и 3 май, като за тях има отделен жребий на 13 април. Новият носител на трофея ще стане ясен на 16 май в Лион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови