Ювентус се раздели с треньора Маурицио Сари

OFFNews 08 август 2020 в 18:04 1943 0

Ювентус се раздели с треньора Маурицио Сари, съобщи официалният сайт на италианския гранд.

Това се случи часове, след като Ювентус отпадна от Шампионската лига в 1/8 финалите. В реванша “Старата госпожа” победи Лион с 2:1, но това не бе достатъчно, след като французите спечелиха първата среща с 1:0 и продължават благодарение на правилото за повече голове на чужд терен.

На “Алианц Стейдиъм” два гола за Ювентус отбеляза Кристиано Роналдо, а за Лион се разписа Мемфис Депай. През сезон 2019/2020 италианският тим стана шампион на страната за девети пореден път, но това не попречи на клуба да уволни Сари след отпадането от Шампионската лига.

В 38 мача от Серия А Юве набра 83 точки и триумфира в първенството. 61-годишният Сари бе в своя първи сезон начело на Ювентус и през сезона бе критикуван от италианските медии, независимо че изведе тима до титлата в Серия А, като това бе негов първи трофей в треньорската кариера.

Позициите на Сари се разклатиха още през декември, когато Ювентус на спечели Суперкупата на Италия срещу Лацио, а през юни изпусна и националната купа след загуба от Наполи.

В Италия вече се спрягат някои имена за наследник на Сари. Фаворит за поста е Маурисио Почетино, който за последно водеше Тотнъм. Споменават се и имената на Зинедин Зидан и Симоне Индзаги.

Не се изключва и вариант за завръщането на Масимилиано Алегри, но с този ход в Ювентус ще признаят, че уволнението му преди година е било огромна грешка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови