Ювентус сменя Алегри с Гуардиола през лятото

OFFNews 09 март 2019 в 15:22 1452 0

Настоящият мениджър на английския Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се е договорил да поеме Ювентус, заменяйки на поста Масимилиано Алегри през лятото. Новината съобщи журналистът на "Ил Джорнале" Луиджи Гуeлпа пред радио CRC. Припомняме, че Гуелпа бе първият, който обяви, че Кристиано Роналдо ще заиграе за "Старата госпожа".

"Научих, че Пеп Гуардиола вече е постигнал устна договорка с Ювентус за следващите четири години. Каза ми го същият човек, който ми съобщи, че Роналдо отива в Ювентус", заяви Гуелпа.

В момента Гуардиола се е устремил към втора поредна титла с Манчестър Сити. Той пое "гражданите" през 2016 година и въпреки колебливия първи сезон успя да превърне Сити в един от най-доминиращите отбори на Албиона. Бившият треньор на Барселона и Байерн Мюнхен вече спечели за втори пореден път Купата на Лигата. Основната цел обаче си остава Шампионската лига.

Испанецът на два пъти покори Европа с Барселона, но след като си тръгна от "Лос кулес" така и не успява да триумфира в надпреварата. Въпреки успехите в Германия, той така не успя да направи Байерн Мюнхен фактор на европейската сцена. Ако този сезон не успее в мисията си с Манчестър Сити може би няма да има друг шанс с "гражданите". Причината за това е, че има реална опасност Сити да не участва в най-комерсиалния турнир през следващия сезон, тъй като УЕФА започна разследване относно нарушаване на Финасовия феърплей.

Шампионската лига е голямата цел и на Ювентус, след като торинци се разминават с нея през последните години. С привличането на Кристиано Роналдо ръководството на италианския шампион се надяваше, че най-накрая ще се докопа до "ушатата". На Старата госпожа, обаче предстои безкрайно тежък реванш от осминафиналите срещу Атлетико Мадрид след 0:2 в първия мач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови