Икер Касияс ще пази за Порто до 40

OFFNews 20 март 2019 в 15:18 1764 0

Икер Касияс преподписа с Порто и ще завърши кариерата си в португалския тим, съобщи самият испански вратар. Стражът, който има 167 мача за националния отбор на Испания, ще навърши 38 години през май.

Новият му двегодишен договор означава, че той ще бъде на 40, когато ще сложи край на своята професионална кариера. Касияс е част от Порто от 2015 насам, след като прекара цялата си кариера преди това в Реал Мадрид.

Той продължи да впечатлява с изявите си през настоящия сезон, като Порто поделя върха в местното първенство с Бенфика при осем оставащи кръга и също така се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, където ще се изправи срещу миналогодишния финалист в надпреварата Ливърпул.

"Днес е специален ден. Чувствам се като у дома си в този клуб. Искам да завърша футболната си кариера тук. Когато дойдох, мнозина си мислеха, че ще играя сезон или максимум два и ще се откажа. Изпитвам огромно уважение към Порто за предоставената възможност – не само към клуба, но и към града. Нашата цел е да се борим за трофеи.

Фокусирани сме изцяло върху първенството и евентуалния финал в турнира за Купата на Португалия, където искаме да бъдем. В Шампионска лига, всичко е възможно. Концентриран съм върху Порто. Ще завърша кариерата си тук. Не знам какво ще се случи след това, но се надявам да остана свързан с футбола", коментира вратарят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови