Има ли сили Левски за обрат

OFFNews 01 август 2019 в 07:44 1369 0

Тази вечер водещите ни футболни отбори излизат в реваншите от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа.

Първи на сцената излиза Левски, който приема кипърския АЕК Ларнака пред празните трибуни на "Георги Аспарухов". Срещата започва в 19:30 часа. "Сините" загубиха първия мач с катастрофалното 0:3.

В заключителните десет минути на първото полувреме, 26-кратните шампиони се подадоха на провокациите на кипърските футболисти, а Живко Миланов бе изгонен след спорен втори жълт картон. През втората част Петър Хубчев прибегна до ротации, изкарвайки централният защитник Янис Каргас, който също висеше за евентуално изгонване. Левски се прибра в отбрана, но в крайна сметка силите на левскарите не стигнаха и АЕК Ларнака отбеляза три попадения.

Както е известно, "сините" са наказани от УЕФА и така днес на стадион "Георги Аспарухов" за пореден път ще липсват феновете на тима. Столичани обаче на всяка цена ще търсят победа с повече голове, за да стигнат поне до продължения и евентуални дузпи.

Отборът с най-реални шансове да продължи към третия кръг на Лига Европа е шампионът Лудогорец. Разградчани се изправят срещу исландския шампион Валур от 20:30 часа.

Първата среща в Рейкявик завърши 1:1, като "зелените" успяха изравнят във 2-ата минута на добавеното време, благодарение на Абел Анисе.

Треньорът на разградчани Стойчо Стоев заяви, че отборът има варианти да се справи със скандинавците. Специалистът добави, че не се притеснява от подценяване, и защото резултатът от първия мач не предполага такова отпускане.

"Имаме варианти да се справим с този противник. Надявам се играчите от началните моменти да си повярват и да не дават възможности на Валур. Също така нашите футболисти трябва да използват силните си качества и индивидуално, и като отбор. Трябва да използваме фланговете, имаме скорост на фланговете. И в централната зона имаме сила, но когато един отбор се прибере в собствената си половина, тогава в един момент полето се минимизира и става трудно. Но имаме сила в центъра, имаме и на фланговете", каза Стоев.

ЦСКА пък ще има нелеката задача да удържи крехкия си аванс от 1:0 срещу Осиек. "Червените" гостуват на хърватите на стадион "Градски врът". Срещата започва в 21:45 часа българско.

Миналият четвъртък се превърна в щастлива нощ за "армейците". Треньорът Люпко Петрович дебютира с успех начело на тима, а това стана факт благодарение на страхотния гол на Евандро. Минималният успех от 1:0 е изключително важен за "червените" и дава добри шансове за продължаване към следващата фаза на турнира. Осиек обаче не игра зле и дори можем да кажем, че на моменти бе по-добрият отбор на терена. Хърватите отправиха двойно повече удари от софиянци и дори веднъж нацелиха гредата.

Надеждите на Локомотив Пловдив също не са малки. "Черно-белите" ще се изправят срещу Спартак Търнава на стадион "Антона Малатински" от 21:45 часа наше време.

С оглед резултата от първия двубой - 2:0, пловдивчани са на пръв поглед близо до третия кръг на Лига Европа. Локомотив се представи солидно на препълнения стадион в квартал Лаута, а капитанът Димитър Илиев не трепна при изпълнението на двете дузпи.

Все пак трябва да се отбележи, че Спартак не игра лошо в България и имаше положения за попадение. Словаците наложиха траен натиск в последните 20 минути от двубоя, но за щастие това не даде резултат. В неделя тимът загуби гостуването си на Жилина с 2:4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови