Исландия е най-малката страна, участник на Мондиал

Първата бира след парти не е най-хубавата, мъдър е треньорът-зъболекар

OFFNews 10 октомври 2017 в 17:46 2742 0

Снимка EPA

Исландия стана официално най-малката държава в света, пращала някога национален отбор по футбол на Мондиал. Викингите го направиха с успеха 2:0 над Косово, който им подпечати първото място в групата пред Хърватия.

Населението на острова е около 335 000 жители към момента. За първи път държава под милион се класира за световни финали. Както може да се убедите от графиката, дори малка Словения е "гигант" на фона на исландците.

Герой снощи беше Гилфи Сигурдсон от Евертън, който вкара първия гол на успокоението. После подаде за попадението на Гудмунсон, играч на Бърнли.

Припомняме, Исландия участва миналата година на европейско първенство във Франция, прескочи групата, после елиминира Англия, но отстъпи на домакините. Това беше включено в култово обяснение на треньора Хеймир Халгримсон, който все още си работи като зъболекар.

"Първата бира след парти не е най-добрата", показа задълбочени познания спецът, "Най-трудното беше да продължим и да го направим отново след масивното парти във Франция", отбеляза треньорът на исландците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови