Испания продължава с пълен актив в квалификациите

Димитър Андреев 06 септември 2019 в 11:13 1052 0

Отборът на Испания постигна пети последователен успех в квалификацииите за Евро 2020, след като надигра като гост Румъния с 2:1 в двубой от група F.

"Ла фурия роха" започна по-добре мача и след натиск в първия половин час поведе в резултата. Точен бе централният защитник Серхио Рамос, който откри след точно изпълнена дузпа. До края на полувремето не паднаха нови попадения, но две минути след началото на втората част Пако Алкасер покачи на 2:0 след асистенция на Жорди Алба.

Десетина по-късно румънците се върнаха в срещата след точната интервенция на Флорин Андоне, а това бе и първият им точен удар по посока вратата на Кепа Арисабалага. В 79-та минута испанците останаха с човек по-малко след директния червен картон на Диего Йоренте, но удържаха победата и вече са с пълен актив от 15 точки. Румъния има 7.

Испания приема у дома Фарьорски остров в неделя, докато Румъния играе в къщи с Малта. В останалите срещи от групата Швеция и Норвегия постигнаха победи съответно над Фарьорски острови и Малта с по 4:0 и 2:0.

Всички резултати от квалификациите на 5 септември:

Група D:

Гибралтар – Дания 0:6

Република Ирландия – Швейцария 1:1

Група G:

Израел – Северна Македония 1:1

Група J:

Армения – Италия 1:3

Босна и Херцеговина – Лихтенщайн 5:0

Финландия – Гърция 1:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови