Италиански футболист е заболял от коронавирус

OFFNews 27 февруари 2020 в 16:28 1673 0

Снимка emkaaal.de

Футболист в отбора от италианската Серия С - Пиянезе е първият играч, заболял от набиращия все по-голяма скорост коронавирус, съобщава "La Nazione".

Състезателят живее в Сиена. В неделя той не е бил включен в групата на отбора си за мач от първенството. Той се е оплаквал от неразположение и висока температура.

Италианското издание допълва, че лекарите са направили тест за коронавирус и след няколко часа в клуба е постъпила информация за положителен резултат. Футболистът е откаран в отделението за инфекциозни болести.

Междувременно унгарският елитен отбор Хонвед Будапеща е отстранил треньора си Джузепе Санино, след като специалистът наскоро е летял до Италия, съобщава журналистът Джанлука Ди Марцио.

Санино води отбора от миналия месец май, но сега временно ще бъде заменен от треньора на резервите Ищван Писонт след пътуване до Ботуша. Специалистът ще бъде обстойно изследван за заразяване от коронавирус.

"Вчера се завърнах от Италия. Клубът взе тази предпазна мярка след новините от моята родина. Добре съм. След като слязох от самолета ми измериха температурата. Клубът взе решението, за да се чувстваме комфортно", каза Санино. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!