Ивелин Попов е обявил своя наследник

OFFNews 18 ноември 2019 в 10:43 1623 0

Вече бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов е разкрил пред съотборниците си и селекционера Георги Дерменджиев името на играча, който трябва да носи лентата след него.

Това разкри самият футболист след победата над Чехия с 1:0 в последната ни евроквалификация, играна пред празни трибуни на "Васил Левски".

"Дал съм си мнението кой футболист трябва да ме наследи като капитан на националния отбор. Това може да бъдат няколко човека. Не смятам обаче да го правя обществено достояние. Говорих с Кирил Десподов и му казах, че за да стана лидер трябва да играе не само за себе си, а и за отбора. Така ще изпъкне повече", заяви Попов.

Той за пореден път изтъкна и причините да се оттегли така внезапно от националния отбор. Решението му е било обмисляно от месеци насам, а чашата е преляла след загубата от Косово в София.

"След загубата с Косово реших да се откажа. Много ми е тежко. Прибрах се вкъщи, а жена ми се измъчва и плаче. Тя приема загубите много тежко. Това не може да го позволя. С Англия беше също много тежко - загуба, скандали и т.н.", заяви Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови