Избраха Андреа Пирло за нов треньор на Ювентус

OFFNews 08 август 2020 в 21:41 2512 0

Ювентус обяви официално името на новия треньор на тима само часове след освобождаването на Маурицио Сари. Това е легендарният бивш полузащитник на "скуадра адзура" Андреа Пирло, който само преди седмица беше назначен за наставник на отбора до 23 години. 

Пирло е на 41 години и в кариерата си е печелил почти всичко като играч - от Шампионската лига до световното първенство по футбол с Италия през 2006 година.

"От Маестро (б.р. това бе прозвището на Пирло као играч) до Мистер (б.р. така в Италия наричат треньорите). Изборът ни е базиран на вярата, че Пирло притежава качествата да води първия отбор към постигане на нови успехи", пише в изявлението на гранда от Торино.

Договорът на Пирло е за две години и изтича на 30 юни 2020 година. Това ще е първата му работа като треньор. В Ювентус гледат на него като на човек, който би повторил успехите на Зинедин Зидан начело на Реал Мадрид.

Разликата е, че Зидан имаше опит с младежката формация на "кралския клуб", докато при Пирло обстоятелствата форсираха назначението му начело на първия отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови