Йордан Лечков: Талантите се развиват в клубните отбори, а не в БФС

OFFNews 19 юни 2019 в 10:47 1720 2

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националните отбори Йордан Лечков, сподели в предаването "Тази сутрин" по bTV, че не БФС, а клубните отбори имат задължението да създават нови футболни таланти.

Думите му са по повод изключително слабите резултати на националният ни отбор по футбол в квалификациите за Евро 2020. България загуби последния си мач срещу Косово (2:3) и е напът да пропусне от поредния голям форум.

"Дали сме възможност на треньорите да правят избор. Друг е въпросът с какво разполагат. Не е наше задължение да създадем талантливо поколение. Аз имам двама сина, не са футболисти, не съм успял.

Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца. Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени, аз мога да говоря в тази посока.

Всичко друго - успехите, трудът и потта, се кове в клубните отбори. Ако критикуваме, трябва да е конструктивно и да посочваме къде са нещата. Имаше преди спортни интернати, сега са закрити.

Прекалено много искате от нас. Има голям отлив на деца, физкултура не се играе. Старая се да посоча от къде трябва да се почне - от училище, от физическото, после клубовете.

Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти. Ние сме отговорни за условията за тези момчета.

Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезания, мероприятия? Това е ролята на БФС", каза Лечков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

19.06 2019 в 11:25

Лечковия..
Що не са напнеш в предстоящите срещи на Лудогорец, ЦСКА и Левски да си броиш българските таланти в мачовете.. Не са притеснявай.. Няма да ти се налага да си събуваш чорапите.. Пръстите на ръцете ша си ти достатъчни..
Иначе си прав - талантите се развиват в клубовете.. АМА КАТО И ИГРАЯТ В ОФИЦИАЛНИТЕ СРЕЩИ..
А НЕ ТЪРКАТ ПЕЙКИТЕ или ГЛЕДКАТ МАЧОВЕТЕ ОТ СЪБЛЕКАЛНЯТА..
Броя на ТАЛАНТИТЕ ОТ ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ В ПЪРВЕНСТВОТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ БСФ, бе Лечков..
Ти за това не си ли чул?
Я погледни отчета за изиграните минути от таланти от клубовете, когато имаше такова правило.. И си виж как клубовете го затриха.. За да поддържат алъш-вериша с куците нови УЖ българчета..

6145

1

kokoten

19.06 2019 в 11:17

Дъртият циганин си е дърт циганин.....ами кой ти плаща манджата и спането бе,наглец,ами разходките с отбора до тук и там....националните първенства са абсолютна грижа на БФС...само че,вие стоите и се вайкате как няма хора и какво е било някога,така футбол не се прави....как не го разбрахте до сега...ама то трябва и малко акъл,иначе нищо.....