Канибала се разплака на игрище, носещо неговото име

ОFFNews 22 юни 2017 в 19:44 1781 0

Снимка EPA/БГНЕС

Луис Суарес не издържа и се разплака на церемония по откриване на ново игрище в родния му клуб Насионал Монтевидео. Той беше кръстено на аса на Барселона. Канибала прави първите си стъпки във футбола именно на това място.

Нападателят пристигна заедно със своето семейство. Малкият Луис е привлечен на 14 години в Насионал, един от двата гранда на Уругвай. Само след 2 години дебютира за първия тим, а след още две е продаден на холандския Грьонинген.

"Страхотни емоции и радост. Не бях идвал тук от доста време. Но сами виждате футболния календар, просто нямам никаква възможност. А много исках да доведа децата. Да видят откъде съм тръгнал, къде съм станал футболист", сподели голмайсторът на Барселона.

После се обърна към талантите от школата. "Момчетата на 13,14, 15, дори 18 години имат много трудни моменти във футбола. Но това въобще не трябва да ги притеснява. Те трябва да се забавляват в играта", отсече Канибала.

"И никога не се предавайте. Бъдете горди! Аз винаги съм се чувствал така в Насионал. За мен е привилегия да бъда част от този клуб и да дам името си за това игрище", завърши емоционалният Суарес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови