Канте пропуска финала в Лига Европа

OFFNews 28 май 2019 в 16:49 1431 0

Френският полузащитник на Челси Нголо Канте ще пропусне финала в Лига Европа срещу Арсенал. Двубоят е утре вечер от 22,00 часа в столицата на Азербайджан Баку.

28-годишният футболист е с травма в коляното, получена в една от последните тренировки на лондончани. Срокове за възстановяването на французина не се посочват, но той със сигурност ще пропусне един от най-важните мачове за сезона на Челси.

Двубоят в Баку може да се окаже последен с екипа на Челси и на белгийската звезда Еден Азар. Суперзвездата на Челси още веднъж намекна, че най-вероятно ще премине в Реал Мадрид това лято, след като заяви, че спечелването на трофея от Лига Европа би било перфектното сбогуване със "сините".

Според медиите Азар е трансферна цел номер 1 на "кралския клуб" това лято, макар и между Челси и Реал да има сериозни разминавания относно цената на белгийския нападател. Самият Азар досега не е казал категорично дали си тръгва, но на няколко пъти го намекна. Това означава, че утрешният финал на Лига Европа между Челси и Арсенал може да е последният му мач с лондончани.

"Този мач е много важен за всички свързани с клуба. Когато играеш финал, няма значение дали е Шампионската лига, Лига Европа ли Купата на лигата, просто искаш да спечелиш и да празнуваш. Загубихме финала на Купата на лигата, така че това ни е последният шанс за трофей.

Просто искам да спечелим, няма значение дали ще вкарам или не. Ако това е последният ми мач с отбора, искам да вземем трофея. Това би било перфектното сбогуване", коментира Азар.

Пред напускане на Челси е и мениджърът Маурицио Сари, който е желан от Ювентус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови