Капитанът на Барса: След ПСЖ беше по-тежко

OFFNews 12 април 2017 в 10:14 2076 0

Възможен ли е нов сензационен обрат на Барселона в Шампионската лига след този от 0:4 срещу ПСЖ? Отговорът дори в Испания клони към "Не", защото Ювентус е тим от друга мая, макар и да вкара "само" три чисти гола на каталунците снощи.

Легендата Буфон на вратата и защитниците пред него не са обърканите момченца от Париж, а мъже, които разказаха играта на Меси и Неймар. Но нищо не се знае. Все пак и капитанът на Барса Андерс Иниеста беше предпазлив за реванша.

"Ние бъркахме доста неща, особено през първия половин час, а в Шампионската лига те наказват. И на нас ни се случи точно това с двата гола. Второто полувреме беше различно и ние наистина заслужавахме да върнем един гол", каза Иниеста.

"Не можеш да получаваш такива голове от корнери, а Юве е добър отбор.  Не е толкова зле, колкото беше в Париж, но сега ни предстои ново предизвикателство. Ако сторим това, което си иска от нас ще успеем, но ако не подобрим играта си, няма да се класираме напред", добави капитанът на Барса.

На другия полюс беше аржентинецът Пауло Дибала, който вкара два гола на Барселона. "Ние се представихме просто брилянтно и се възползвахме перфектно от шансовете. Постигнахме убедителна победа, но сега ни предстои и много труден мач в Барселона", обяви левичарят.

"Наистина съм много щастлив, защото от дете мечтая за такива мачове и за такива моменти. Днес аз усетих всичко това. Сега предстои и втори мач, който ще бъде адски тежък. "Би било добре да запазим вратата си на "Ноу Камп" суха, там ще бъде адски трудно", каза Дибала.

Иначе мачът записа поредното постижение във визитката на Джиджи Буфон. Легендата на Юве излезе еднолично на второ място в класацията на вратарите с най-много изиграни мачове в Шампионската лига. Снощи той записа своята среща №112 в турнира - с един повече от Петер Чех. Начело със своите 168 мача е Икер Касияс.

Победата с 3:0 над Барселона беше и 16-и пореден успех за Юве на собствен терен във всички състезания. Отборът на Масимилиано Алегри е в серия от 48 домакински мача без поражение (42 победи и 6 равенства).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови