Кърджали е в транс! Ахмед Осман класира Арда в Първа лига

OFFNews 29 май 2019 в 21:15 5096 0

Арда Кърджали се класира за първи път в историята си в елита на българския футбол, след като спечели баража за влизане в Първа лига срещу Септември София.

Двубоят, който се изигра на неутрален терен на стадион "Локомотив" в Пловдив, беше спечелен от кърджалии с 1:0, като в герой за водения от Стамен Белчев тим се превърна Ахмед Осман. Той вкара решителното попадение в добавеното време, след като в редовното двата тима не успяха да си отбележат гол. Появилият се от резервната скамейка Ахмед Осман се разписа в 111-ата минута.

Митко Плахов се възползва от едно бързо изпълнение на тъч и върна топката към наказателното поле. Там Венци Христов не успя да засече топката, след като се подхлъзна и падна, но кълбото стигна до Ахмед Осман, който хладнокръвно прати топката покрай Галев за 1:0 в полза на Арда.

Резултатът се запази до края и така Арда от есента ще играе в Първа лига, докато Септември се завръща във втория ешелон на БГ футбола. Двубоят ще се запомни с трите червени картона в продълженията, след като първо Асен Чандъров получи два жълти картона, а в края бяха изгонени голмайстора за Арда Ахмед Осман и Борис Галчев от Септември.

До баража столичани стигнаха, след като отстъпиха драматично пред Дунав, а Арда финишира на трето място във Втора лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови