Каре от Реал Мадрид мечтае да последва Роналдо в Ювентус

OFFNews 21 ноември 2018 в 17:33 2167 0

Трансферът на Кристиано Роналдо през лятото от Реал Мадрид в Ювентус изненада и шокира футболния свят в две направления. Според мнозина е било лудост звезда от ранга на португалеца да отива в Торино, а според други - не по-малко щуро е било да се плащат 100 милиона евро за футболист над 30-те.

Няколко месеца по-късно обаче нещата изглеждат различно. Реал Мадрид е в криза. "Белия балет" катастрофира срещу Барселона, уволни треньора си, а резултатите на мадридчани станаха непредсказуеми. В Ювентус всичко е обратно. След опознавателния старт, Роналдо отново е в познатата си роля на двитател на играта. В последните 12 мача той няма гол или асистенция само в две срещи.

Девет гола и четири асистенции му донесоха досега обожанието на феновете, шефовете и уважението на съотборниците. Киелини, Пянич, Куадрадо се надпреварват да хвалят трудовата етика на португалеца и никой не завижда за заплатата му от 30 милиона евро. Самият Роналдо е щастлив в Торино.

Той премина леко през скандала за изнасилване с почти десетилетна давност. От клуба застанаха зад него и заглушиха медийната истерия. Подобно нещо в Мадрид изглежда малко вероятно. Мечтата на всички в Ювентус е спечелването на Шампионската лига, а Роналдо я споделя напълно и готов да помогне.

Куриозно, но той вдъхновява не само съотборниците си в Ювентус, а и бившите си колеги в Реал. Поне четирима футболисти на мадридчани искат да се присъединят към него. Един от тях е защитникът Марсело, който вече 10 години е в Реал и определено скучае на едно и също място. Лука Модрич е следващият в списъка, още повече, че е конкретна цел на Ювентус. Той е спрягат и за Интер, но "Старата госпожа" едва ли ще допусне хърватинът да подсили конкурент.

Третият е Марко Асенсио, който може да бъде взет под наем, да натрупа самочувствие и след това да се върне в ролята на лидер в Реал. Най-близо до изхода в Мадрид е вратарят Кейлор Навас. Той пази за мадридчани при спечелването на трите поредни Шампионски лиги, но беше забит на пейката за сметка на Тибо Куртоа. Друг е въпросът има ли нужда Ювентус от нов вратар.

Такова масово преселение едва ли е възможно, но поне двама от изброените може да се озоват в Торино. Ювентус в момента е клубът, който най-открито заявява амбицията да спечели Шампионската лига. Торинци разполагат със състав, пари, солиден треньор в лицето на Масимилиано Алегри. Радостта в Торино и Италия ще е огромна, като същото едва ли може да се каже, ако Реал по някакъв начин спечели четвърта поредна ШЛ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови