Киелини: Шампионската лига беше мечта, с Роналдо до нас вече е цел

Димитър Андреев 15 януари 2019 в 12:57 1236 0

Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини смята, че торинци не са били готови за спечелване на Шампионската лига, но с идването на мегазвездата Кристиано Роналдо "Старата госпожа" вече е сред фаворитите за трофея.

33-годишният португалски ас се присъедини към торинския гранд през лятото, след като изненадващо напусна Реал Мадрид. През новия сезон Роналдо изигра 19 мача в Серия А и вече има цели 14 гола. В Шампионската лига Ювентус също върви уверено, а съперник на 1/8-финалите ще им бъде Атлетико Мадрид.

"Кристиано е вкарвал много пъти срещу нас и ми разби мечтите на няколко пъти - в Кардиф, Мадрид, Торино. Преди неговото идване победата в Шампионската лига беше мечта, но вече е цел. Кристиано е най-добрият футболист в света и всички се надяваме с него да направим последната стъпка. Влиянието му върху отбора е огромно не само на терена, а и заради поведението му и извън него. Отношението му към тренировките, подготовката за мачове, ежедневието му - всичко това е урок и ни променя", коментира Киелини пред Би Би Си.

Според 34-годишният защитник спечелването на Шампионската лига няма да е лесно, тъй като конкуренцията е огромна и поне пет тима са с огромни шансове. Според Киелини това са обичайният заподозрян Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен, Манчестър Сити, та дори и Атлетико Мадрид, който също има два загубени финала в последните години.

"В началото не повярвах, че Роналдо идва в Ювентус. Мислех, че са само слухове, но говорих с президента Андреа Аниели и той ми потвърди. Изненадата беше огромна и за играчи, и за фенове", допълва опитният бранител, който има 370 мача с екипа на Ювентус. Той не мисли за край на кариерата си, но е подготвен за живота след футбола с две университетски дипломи.

Самият той е заинтересуван от позиция в управлението, а не от треньорска кариера.

Киелини посочва и футболистите, срещу които му е било най-трудно да играе.

"Златан Ибрахимович беше труден за опазване. В момента Мауро Икарди от Интер е сред най-опасните. В наказателното поле е истински убиец", завършва асът на "Старата госпожа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови