Кирил Десподов e номер 1 при нападателите в Щурм Грац

OFFNews 09 януари 2020 в 12:49 2011 0

Футболист на България за 2018 година Кирил Десподов беше определен за най-добре представилия се нападател за отбора на Щурм Грац през есенния полусезон в австрийското първенство.

Местното издание "Sturmnetz.at" направи обстоен анализ на представянето на всички играчи на отбора по отделните позиции.

Оказа се, че Десподов е нападателят, който получава най-висока оценка - 2,29. В австрийската система оценките са между 1 и 6, като 1 е най-високата и съответно всичко под 4 е слаба оценка.

"Беше невероятна есен от страна на Кирил Десподов. Българинът беше привлечен от Каляри, за да съживи атаката на Щурм и той успя да демонстрира високо ниво от самото начало. Заедно с Беким Балай и Торстен Рьохер, Десподов формира офанзивното трио на Щурм. Със своята изключителна техника, бързина и динамичност той постоянно радваше феновете на Щурм.

В 13 мача българинът отбеляза 7 гола и направи 7 асистенции. Това прави Десподов най-опасният и успешен играч в редиците на Щурм. Той получава най-високата средна оценка от всички играчи в състава на Нестор Ел Маестро. Рядко може да се забележи подобен тип играч в редиците на Щурм през последните години. Той направи изключителен есенен полусезон.

Десподов не само убеждава с изключителните си показатели за средно пробягани километри на мач, но и със своята динамичност, бързина и ентусиазъм. Десподов носи всичко, което Щурм често е пропускал през последните сезони. Той е страхотен удар за офанзивната игра на Щурм. Жалкото е, че българинът най-вероятно ще остане част от отбора само до лятото. Единствено участие в Лига Европа може да задържи българина в Грац за по-дълго", се пише в материала на "Sturmnetz.at" за Десподов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови