Кирил Десподов направи фурор в Австрия

OFFNews 09 ноември 2019 в 21:17 2187 0

Българският национал Кирил Десподов продължава с блестящото си представяне за Щурм Грац в Австрия. Бившият нападател на ЦСКА, който играе за Щурм като отдаден под наем от италианския Каляри, реализира поредните си попадения за своя тим.

Десподов се разписа на два пъти при успеха на водения от бившия наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро Щурм Грац с 3:1 над Хартберг в мач от австрийската Бундеслига. Освен с двата си гола, българският нападател се отличи и с асистенция за първото попадение на домакините.

Резултатът в мача бе открит в 56-ата минута от Торстен Рошер, който се разписа именно след подаване на Десподов. Четвърт час преди края на редовните 90 минути, гостите успяха да изравнят чрез Феликс Люкенедер.

В заключителните минути на срещата обаче, футболистите на Щурм успяха да упражнят финален натиск, който доведе и до крайния успех.

Десподов и Рошер размениха ролите си в 83-ата минута, когато австриецът върна жеста към бившия футболист на ЦСКА и той реализира за 2:1 с удар от точката за изпълнение на дузпа. В последните секунди на срещата Десподов узакони успеха за своя тим, оформяйки крайното 3:1 след индивидуален пробив от центъра на терена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови