Кирил Десподов не иска да играе в Серия Б

OFFnews 07 август 2019 в 11:30 3091 0

Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов няма желание да играе в отбор от Серия Б на Италия. В последните дни се появиха информации, че настоящият му клуб Каляри не смята да разчита на него през новия сезон и ще го прати под наем в тим от второто ниво на италианския футбол. Самият Десподов обаче не е склонен на подобен вариант.

"Да, има вероятност да заиграя под наем в друг отбор, но това няма да е в Серия Б. Не желая да коментирам повече по темата. До десетина дни вероятно ще се знае повече", сподели Десподов пред "Блиц".

22-годишният национал на България премина в Каляри от ЦСКА през януари за доста висока сума от 3,5 милиона евро. Той обаче така и не успя да се наложи в състава на сардинци, като причина за това бяха и контузиите, които го преследваха.

В началото на подготовката на Каляри това лято Десподов остави доста добри впечатления и се очакваше да получи шанс през новия сезон. Изглежда обаче това няма да се случи и той ще бъде пратен да се обиграва другаде.

Нападателят не попадна в разширения състава на сардинци за предстоящите две контроли, първата от които е днес срещу Фенербахче в Истанбул, а втората е с Каляри в Сицилия. За тях треньорът Роландо Маран определи 23-ма футболисти, но Десподов не бе включен, тъй като отново е контузен.

Очаква се до края на август Десподов да се опита да си намери нов отбор от елитно първенство, по-вероятно извън Италия. Интерес към него има и от един от новаците в Серия А.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови