Кирил Домусчиев: Харесвам ЦСКА 1948, но не давам пари на клуба

Кръгът "Царско село" е зад Сираков и Любо Пенев, Венци Стефанов разсмива медиите, отсича босът на Лудогорец

OFFNews 12 октомври 2017 в 12:04 4159 0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев хвърли яснота около доста спекулирана тема в българския футбол. Бизнесменът беше гост в студиото на Sportal TV. И отговори на въпрос за лидера в Югозападната Трета лига ЦСКА 1948.

“Симпатизирам на този отбор. Това са хора като мен, които са цесекари и не могат да приемат измамата, която се направи с Литекс, Етрополе и т.н., а нямат пари да си платят даже марката, която ужким спечелиха на търг”, заяви Домусчиев.

“Харесвам тези ентусиасти, които с момчетата като Вальо Илиев, който е израснал на “Армията”, тръгнаха по законовия път нагоре. Стъпка по стъпка си вървят към елита”, допълни още собственикът на Лудогорец.

“Ако аз подкрепям ЦСКА 1948 финансово, това веднага ще се усети - и от бюджета, с който разполагат, и от спонсорите, с които работят. Във футбола ни има много интриги и е нормално, когато не приемам ЦСКА-София за наследник на ЦСКА, да се споменава моето име”, завърши бизнесменът.

Враговете на ЦСКА 1948 обвиняват Домусчиев, че помага на тима финансово заради враждата си с Гриша Ганчев. Това не отговаря на истината и по наша информация, тъй като финансирането е осигурено изцяло от основния спонсор Efbet. 

На въпрос, кого ще подкрепите и как ви изглеждат кандидатурите на Наско Сираков или Любослав Пенев, Домусчиев каза: „Аз твърдо ще подкрепя Борислав Михайлов, ако той се кандидатира. Другите две имена за мен са абсурдни.

Това са хора, които, ако може да ми кажете в последните 7-8 години какви мениджърски функции са имали, какъв бизнес са създали или направили... Това просто е абсурдно. Просто кандидатираме някого и...

Председателят на българския футбол трябва да е авторитет – това е ок. Но той трябва да има мениджърски функции, трябва да е създал нещо в живота си, да е построил. Вижте Борислав Михайлов какво направи. Тази база е изцяло негова. Той осигури финансирането, преди това осигури земята, която получихме от правителството.

Факт е, че той е признат и в УЕФА, тъй като го преизбират не за първи път. Това също значи, че там хората го ценят, а там прости хора няма. Борислав Михайлов да е там сред управителите не е случайно. Не можем да го зачеркнем, защото ЦСКА не е шампион или Левски не е шампион".

На въпрос, кой стои зад тези кандидатури, Домусчиев отговори: „Стои кръгът Царско село, определени президенти на клубове. На всички им е ясно това нещо, не сме паднали от Марс. Аз съм съгласен, нека има кандидатури, но да са такива с качества".

Провокиран от думите на Венци Стефанов, че босът на Лудогорец е Краля Слънце, Домусчиев отговори: „Този човек няма как да го коментирам. Аз смятам, че общо взето той разсмива медиите и от него сериозно нещо не можеш да чуеш".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!