Кирил Домусчиев се обяви против промените в Закона за хазарта

OFFNews 21 януари 2020 в 09:10 4638 1

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев се обяви против промените в Закона за хазарта, внесени от депутата Валери Симеонов.

Те засягат директно интересите на собственика на Левски Васил Божков, който изрази притеснения, че влязат ли в сила, ще се наложи да спре финансирането на футболния клуб.

Според проекта лотарийните игри стават държавен монопол, а билети ще могат да се продават само в лицензирани обекти. Останалата част от закона регламентира етапите, през които трябва да бъде реализирано прекратяването на лицензите на тези фирми, които в момента имат такива и гарантирането на изплащането на печалбите.

Домусчиев коментира и твърденията на един от собствениците на букмейкъра efbet Цветомир Найденов, който обяви, че Васил Божков е заплашил семейството му, както и собственика на Лудогорец с убийство.

Тези твърдения Найденов отправи в края на 2019 година, а самият скандален разговор се е провел през юни.

"Той го каза това пред мен, брат ми и пред баща ми“, каза Найденов в ефира на TV+.

"Васил Божков го познавам добре и никога не ме е заплашвал. Ако има нещо, което г-н Найденов има да казва, да го каже в прокуратурата. Още преди 2 години, когато трябваше да има забрани в Закона за хазарта аз бях против.

На този етап не мога да си сменя мнението, но нека изчакаме да видим. Аз съм радетел всеки един клуб да има добри стопани и богати хора зад себе си. Подобни неща не са добри за футбола.

Това, че някой е внесъл проектозакон нищо не значи. Не мисля, че има действия насочени срещу Левски", каза босът на Лудогорец по време на церемонията "Нощта на шампионите". На събитието той беше удостоен с Венец на победителя като признание за принос към спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови