Кметът на Бергамо подкрепи мнението, че мачът Аталанта - Валенсия е сред причините за бума на коронавирус в Ломбардия

OFFNews 25 март 2020 в 19:00 4361 0

Кметът на италианския град Бергамо Джорджо Гори се съгласи със становището на експерти, че мачът Аталанта - Валенсия от 1/8-финалите на Шампионската лига е оказал съществено влияние за масовото разпространение на коронавируса в областта Ломбардия.

Тимът от Бергамо Аталанта прие Валенсия на 19 февруари в първи осминафинал от Шампионска лига на неутрален терен на "Сан Сиро" в Милано пред 45 000 зрители. "Бергамаските" спечелиха с 4:1, а кметът на града е съгласен, че този мач е ускорил заразяването на много хора в района.

"Този мач стана биологична бомба. Тогава още не предполагахме какво ни очаква. В Италия първият пациент се появи едва на 23 февруари. Явно вирусът вече активно се е разпространявал и си представете в този момент над 40 000 души, които тръгват към Милано и вероятно повечето от тях са били заразени.

Мнозина гледаха мача на групи, имаше много контакти. Разбира се, този мач не може да бъде причина за всичко, което се случи, тъй като реално заразата тръгна от болница, където пациент с неопределена пневмония зарази други болни, лекари и медицински сестри", казва Джорджо Гори, цитиран от италианските медии.

Изразът "биологична бомба" по адрес на този мач за първи път беше употребен от ръководителя на шефа на белодробното отделение на болницата в Бергамо Фабиано Ди Марко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови