Кокала: Левски може да гони шампионска титла още тази година

OFFNews 13 февруари 2020 в 17:51 1695 0

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев-Кокала похвали играта на тима по време на зимната пауза. Последният наставник, ставал шампион със "сините" през 2009 година в първенството Емил Велев, бе гост на Пресклуб България, където говори и за предстоящото дерби с ЦСКА. До него на пресконференцията застана друга легенда на Левски - Стефан Аладжов.

"Гледах мачовете на отбора в Турция, играят много добре. Хубчев си върши работата както трябва, успява да сплоти и българите и чужденците. Затова смятам, че има бъдеще в този отбор, който смело мога да заявя, че може да гони шампионска титла още тази година. Не виждам да има някаква пречка. Наляха се доста средства в нашия отбор. Привлякоха се двама, трима класни футболисти, които ще спомогнат за развитието", каза Велев.

Живко Миланов изпъква като лидер на отбора, смятат Велев и Аладжов, Хали Тиам и Станислав Костов също се отличават. За дербито обаче е много трудно да се правят прогнози, защото изненади винаги са възможни, категорични са двамата. Въпреки това Велев и Аладжов се надяват футболистите да играят още по-сърцато, да са още по-мотивирани за победа от предишните мачове.

Да играят и чужденците, все едно са родени на Герена", посъветва ги Аладжов. Той си спомни за великата синя победа 7:2 срещу ЦСКА през 1968 г. "Излизахме настръхнали на терена, не сме мислили за премии, за нищо друго освен за футбол", каза бившият ляв защитник.

Най-паметното дерби за Велев пък е през 1983 година. "Тогава Спас Джевизов ми счупи ръката, но ние победихме! Взехме и титлата и Купата", възкликна Велев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови