Коронясаха Меси за №1 в света

OFFNews 28 февруари 2023 в 08:29 1852 0

Меси

Снимка Getty Images

Аржентинската мегазвезда получи поредно признание

Капитанът на световния шампион Аржентина Лионел Меси беше определен за най-добър футболист на 2022-а година в анкетата на Световната федерация по футбол (ФИФА) на бляскава церемония в Париж.
За 35-годишния Меси това е трета подобна награда. Той е бил носител два пъти на същото отличие – през 2009-а и през 2019-а година.

Негови подгласници останаха съотборникът му в ПСЖ Килиан Мбапе и най-силен френски футболист, както и Карим Бензема. Голмайсторът на Реал (Мадрид) Бензема не присъства, тъй като от испанския клуб решиха да бойкотират събитието.

За треньор на годината беше определен селекционерът на Аржентина Лионел Скалони, а вратар №1 е стражът на "албиселесте" Емилиано Мартинес.

Атакуващата полузащитничка на Испания и на женския отбор на Барселона Алексия Путеяс отново беше избрана за най-добра при дамите в анкетата на ФИФА.

Наградата за феърплей отиде у грузинския защитник Лука Локошвили, който в момента играе за италианския Кремонезе. Като футболист на австрийския Волфсбергер АК той спасява живота на звездата на Аустрия (Виена) Георг Тайгъл, който изпада в безсъзнание след сблъсък на терена. Решаващата намеса на грузинеца обаче връща Тайгъл към живота.

Наградата за Фен на годината отиде у привържениците на аржентинския национален отбор, а призът беше получен от най-възрастния фен Тула Бомба, който излезе с тъпан, фланелка и шапка на тима, спечелил световната титла в Катар през декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!