Кошмарът на ЦСКА-София е 32-ият най-влиятелен човек във футбола

ОFFNews 20 юли 2017 в 15:51 1708 0

Кои са най-влиятелните хора в световния футбол? ESPN направи класация, в която очаквано на първо място е шефът на ФИФА Джани Инфантино. 

Интересна е 32-ата позиция. Там се мъдри неговият заместник на поста генерален секретар в УЕФА - Теодор Теодоридис. Гръцкият началник се прочу и у нас това лято. Той се подписа под документите, с които ЦСКА-София беше очаквано изхвърлен за 3 години от евротурнирите.

Ето как пише за комшията: "Сега в позицията на Джани Инфантино, Теодоридис работи в УЕФА от 2008 година и е изпълняващ длъжността генерален секретар от 2010. Един от лидерите в ръководството, което също като това във ФИФА претърпя радикални промени.

Имаше въпросителни от някои места за връзките му с Олимпиакос. Клубът беше замесен в съмнения за уреждане на мачове. Бащата Савас е вицепрезидент на Олимпиакос.

Но Теодоридис Младши винаги е бил дистанциран от каквито и да е проблеми в гръцкия футбол и се ползва с изключително доверие в УЕФА", пише ESPN, най-голямата спортна медия на Америка.

Дали кошмарът на ЦСКА-София е високо в класацията. Само ще уточним, че на едно място зад него е Роман Абрамович. Всеки може да си направи изводите.

Иначе след Инфантино на втора позиция е класиран легендата Карл-Хайнц Румениге, президент на Байерн и шеф на европейската клубна асоциация. Трети е шефът на УЕФА Дарко Чеферин.

Четвъртата позиция се пада на Ричард Скудамор, главен изпълнителен директор на английската Висша лига. Петицата допълва Жорже Мендеш, влиятелният агент на Роналдо, Моуриньо и кой ли още не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови