Кръгът в Първа лига: Дъжд от голове, изненади и отложен заради коронавируса мач

OFFNews 03 март 2020 в 11:02 1732 0

Доста интересен и напрегнат за нервите на феновете се оказа 23-ия кръг в Първа лига. Станахме свидетели и на първи отложен мач заради коронавируса. Това бе мачът между Арда и шампиона Лудогорец.

"Орлите" гостуваха в Милано през седмицата за мача с Интер от Лига Европа и от съображения за сигурност бяха поставени под карантина, а след направените два теста за коронавирус се оказа, че няма заразени, но така или иначе двубоят им ще се изиграе по-късно. Лудогорец остана уверен лидер с 52 точки, макар и да има мач в запас.

Преследвачите Левски и Лудогорец записаха загуби и не успяха да се приближат до върха. "Смърфовете" загубиха като гост от Берое, а Левски направи вече станалата банална грешна стъпка у дома срещу Славия. Банална, защото не за първи път "сините" губят точно когато се е появил някакъв ентусиазъм у феновете.

Привържениците бяха и главното действащо лице за ЦСКА, след като реагираха бурно на загубата от Царско село и докараха глоба от 41 500 лева за клуба.

В дербито на дъното Ботев Враца и Дунав Русе не се победиха и прибавиха по една точка в актива си. Витоша Бистрица пък пое твърд курс към Втора лига, след като загуби катастрофално с 2:6 от Етър Велико Търново. За бистричани това беше 20-а загуба през сезона и определено показват, че нямат място в елита.

Всички резултати от 23-ия кръг:

Берое - Локомотив Пловдив 2:0
Дунав Русе - Ботев Враца 0:0
Ботев Пловдив - Черно море 1:1
Левски - Славия 1:2
Царско село - ЦСКА 2:1
Арда Кърджали - Лудогорец отложен
Витоша Бистрица - Етър Велико Търново 2:6

В класирането води Лудогорец с 52 точки и мач по-малко. Следват Левски и Локомотив с по 45, ЦСКА с 43, Славия с 39, Берое с 37 и др.

Програма за 24-ия кръг:

Черно море - Царско село
Етър - Арда
Локомотив Пловдив - Витоша
ЦСКА - Берое
Славия - Ботев Пловдив
Ботев Враца - Левски
Лудогорец - Дунав Русе

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови