Кръгът в Първа лига завърши с шеметен обрат на "Овча купел"

OFFNews 24 февруари 2020 в 19:25 1870 0

Поредният 22-и кръг в Първа лига завърши. Той не предложи големи дербита като предишния, в който имаше Левски - ЦСКА и Ботев - Локо Пд, но за сметка това напрежението по терените беше високо.

В последния мач от кръга Славия стигна до домакински обрат срещу Дунав (Русе). Стефан Христов даде преднина на гостите в 9-ата минута, но попадения на Емил Стоев (27) и Филип Кръстев (38) обърнаха мача още преди почивката.

Второ попадение на Стоев в 64-ата минута съвсем изпари надеждите на гостите за взимане на точки от този мач. Галин Иванов пък пропусна дузпа в 77-ата минута. По този начин отборът на Людмил Киров продължава да затъва, а Славия се настани в Топ 6.

Иначе изненадата на кръга беше във Велико Търново, където местният Етър постигна 1:1 срещу лидера Лудогорец.

Левски пък направи 2:2 с Черно море във Варна, като "моряците" изтръгнаха драматично равенството в самия край на вълнуващия мач.

Без да блести, но и без да допусне гол, ЦСКА спечели с 1:0 срещу Ботев Пд и продължава да демонстрира здрава защита при треньора Милош Крушчич.

Ето и всички резултати:
Ботев Враца - Арда Кърджали 3:1
Черно море - Левски 2:2
ЦСКА - Ботев Пловдив 1:0
Витоша Бистрица - Берое 1:2
Локомотив Пловдив - Царско село 4:0
Етър - Лудогорец 1:1
Славия - Дунав Русе 3:1

В класирането води Лудогорец с 52 точки, следват от Левски и Локомотив Пд - по 45, ЦСКА - 43, Славия 36, Берое - 34 и др. На дъното с 5 точки и "5 процента шанс да се спаси" по думите на треньора Асен Букарев е тимът на Витоша Бистрица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови