Красимир Балъков: Нещо куца в цялата ни клубна система

OFFNews 10 септември 2019 в 08:21 1434 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков заяви на пресконференцията преди приятелския мач с Ирландия, че ще използва този двубой и оставащите три от квалификациите за Евро 2020, за да даде шанс на играчите да покажат качествата и това, че на тях може да се разчита в евентуалните плейофи в Лигата на нациите през пролетта.

"Ще има доста смени, доста играчи, които не са играли с Англия, ще почнат мача с Ирландия. Настроението е нормално, както винаги. Ще искаме да видим всички, които сме извикали, за да знаем с какво разполагаме за бъдещето.

Това е контролен мач, искаме да вземем от него най-доброто и да го изиграем по най-добрия начин. Имаме една цел, която сме я казали на всички футболисти. Дай Боже да имаме шанс през Лигата на нациите и през март да играем бараж за класиране.

Квалификациите до края на годината ще ги използваме за обиграване, ако евентуално ни се отвори шанс да играем бараж. Така че приемаме контролите сериозно.

Поуки от мача с Англия? Трябва да правим по-малко индивидуални грешки. Като организация и схема на игра, футболистите изпълниха всичко почти изцяло. Получихме четири гола от индивидуални грешки.

Трябва да сме по-концентрирани пред гола - на "Уембли" имахме шансове, но ги пропиляхме. Днес ще направя изключение и ще кажа, че Христо Иванов ще пази утре, ако е здрав, разбира се.

Не ни остава друго, освен да търсим варианти и в приятелските мачове да видим кой е готов да вложи всичко от себе си за това, което иска треньорското ръководство. Надяваме се да получим шанс за класиране през март.

Нещо куца в цялата ни клубна система, казах го на предната пресконференция, надали много от журналистите го разбраха, гласим конценпиция, която да се вкара в българския футбол, за развитието на детско-юношеския футбол, за да може след 5-6 години да имаме таланти. Всеки работи за себе си, по свой начин, няма общ план. Искаме да променим това още следващата година.

В ирландския отбор ми харесва разчупената концепция, която използва треньорът им - започват в една схема, обръщат я в хода на мача. Това показва, че той работи с умни футболисти, имат качество", каза Балъков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови