Кристиано Роналдо нокаутира Байерн и в реванша

OFFNews 19 април 2017 в 00:10 3211 0

Реал Мадрид се класира на полуфиналите на Шампионската лига, след като победи за втори път Байерн Мюнхен в 1/4-финалите, макар и след продължения на "Сантяго Бернабеу".

След 2:1 в Мюнхен, и мачът в Мадрид завърши със същия резултат, което наложи да се изиграят допълнителни 30 минути. В тях Реал вкара три гола срещу останалите с човек по-малко баварци и спечели с 4:2 и с общ резултат 6:3 продължи напред. Над всички тази вечер беше отново авторът на двата гола в Мюнхен Кристиано Роналдо, който този път отбеляза хеттрик.

В 6-ата минута се стигна до първата сериозна опасност пред вратата на Байерн. Кристиано Роналдо обаче прати топката в стената след изпълнение на пряк свободен удар. Последваха тежки моменти пред вратата на Реал, но Ариен Робен не успя да нанесе завършващия удар след страхотна комбинация между Давид Алаба и Франк Рибери отляво.

Баварците имаха териториален превес, но испанците бяха много опасни на контратака, а след 20-ата минута вдигнаха рязко оборотите и създадоха няколко отлични възможности за гол. В 28-ата минута Дани Карвахал стреля, Мануел Нойер не се намеси добре и позволи на Серхио Рамос да отправи удар, но Жером Боатенг изби от голлинията. Малко по-късно и Тони Кроос опита късмета си, но топката прелетя над вратата. Две минути по-късно Кристиано Роналдо нахлу по крилото и стреля, но Нойер спря удара му. До края на полувремето имаше още няколко добри възможности за гол във вратата на Байерн, но до попадение на се стигна.

Втората част започна с нова опасност пред вратата на Байерн, но баварците се окопитиха и отвърнаха подобаващо. Най-напред удар на Робен беше спрян на голлинията от Марсело, а малко по-късно се стигна и до дузпа за нарушение на Касемиро срещу Робен. Зад топката застана Роберт Левандовски, който не сгреши - 1:0.

В 76-ата минута героят от първия мач в Мюнхен Кристиано Роналдо изравни с чудесен гол с глава след центриране на Касемиро, който успя да се пребори за топката в центъра. При този резултат Реал продължаваше напред, но съдбата беше решила да си поиграе с емоциите на зрителите. Две минути по-късно капитанът на Реал Серхио Рамос си отбеляза автогол след неразбирателство в защита.

В редиците на баварците настъпи импулс, който беше спрян с изгонването на Артуро Видал малко по-късно. До края Реал упражни натиск в опит да реши мача без продължения, но не успя. В самия край на първото продължение вездесъщият Кристиано Роналдо изравни с удар от около 11 метра, като остана съмнение, че е бил в засада, но такава не беше отсъдена.

В 109-ата минута Байерн беше поставен на колене, като отново голмайстор стана Кристиано Роналдо. Заслугата за гола беше на феноменалния в този мач Марсело, който проби мощно в наказателното поле, излезе срещу Нойер и подаде към свободния португалец, който не сгреши - 3:2 за Реал и пореден полуфинал в Шампионската лига за "кралския клуб", който преследва 12-а титла в турнира. Две минути след гола на Роналдо името си сред голмайсторите записа и Марко Асенсио, а след попадението му мачът се доиграваше.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови