Кристиано Роналдо сменен за втори път в рамките на една седмица

OFFNews 11 ноември 2019 в 07:50 1918 0

Мегазвездата на Ювентус Кристиано Роналдо доживя да бъде заменен два пъти само в рамките на една седмица. За първи път това се случи в двубоя срещу Локомотив Москва от Шампионската лига.

Късно снощи португалецът отново напусна терена преди края на мача в дербито с Милан от програмата на Серия А. 34-годишният Роналдо беше изваден в 55-ата минута, а влезлият на негово място Пауло Дибала донесе победата на "бианконерите", която остави Юве на върха в класирането преди паузата в националните шампионати заради евроквалификациите.

Решението на треньора Маурицио Сари обаче не се хареса особено много на футболиста, който се прибра директно в съблекалнята, а медиите в Италия съобщават, че си е тръгнал от стадиона без да дочака края на срещата.

Смяната му беше тема №1 на пресконференцията на Сари след мача. Треньорът отново обясни, че става въпрос за контузия в коляното на Роналдо и че решението да го замени е било продиктувано от желание да го предпази.

"Разбирам раздразнението му. Това е нормална реакция на играч, а той направи много през седмицата, за да бъде на терена. Юве може само да му благодари за саможертвата, но аз виждах, че не се чувства добре и взех най-доброто решение. Всички видяхте, че той не беше в най-доброто си състояние.

Нормално е след като се е опитвал да преодолее болката и да покаже най-доброто да е ядосан на смяната. Отговорност на треньора е да предпази играча", каза Сари, който отново не пропусна да похвали големия си любимец Гонсало Игуаин.

"Той не бележи толкова често, колкото преди, но пък е станал отборен играч, помага на защитата и винаги е готов да асистира", каза Сари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови