Кризата удари и футбола в Русия

OFFNews 01 април 2020 в 22:24 1466 0

Изпълкомът на Руския футболен съюз (РФС) спря всички мероприятия по футбол в страната до 31 май включително заради пандемията от коронавирус, съобщи ТАСС.

Местната Висша лига бе прекратена на 17 март след изиграването на 22 от 30 кръга, като лидер във временното класиране е Зенит (Санкт Петербург) с 50 точки - с 9 точки аванс пред Локомотив (Москва) и Краснодар. Надеждите са шампионатът да бъде подновен през юни.

Президентът на РФС Александър Дюков заяви, че това със сигурност ще наложи промяна за началото на сезон 2020/2021 г.

Разглежданите варианти са от средата на август до средата на септември, като това ще зависи до голяма степен от датата на приключване на настоящата кампания.

В руските клубове, които се славеха с едни от най-високите заплати в Европа, също върви кампания по намаляване на плащанията към играчи и персонал. След Спартак Москва, това ще сторят и в Зенит Санкт Петербург.

"Временното спиране на първенствата лиши цялата спортна индустрия от приходи и бяха засегнати всички без изключение. Всички клубове взеха антикризисни мерки. Виждате, че и Барселона го направи.

Ние също предприемаме редица антикризисни мерки. Всеки в Зенит осъзнава сериозността на положението и приемат, че временното намаляване на заплатите е необходима и ефективна мярка за запазване на финансовата стабилност на клуба. В процес на преговори сме с щаба и играчите", каза генералният директор на Зенит Александър Медведев.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови