Крушарски разкри докъде ще стигне Локо Пд в Лига Европа

OFFNews 23 май 2019 в 15:29 1487 0

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски разкри, че има предчувствие за представянето на тима в турнира Лига Европа.

"По-скоро участието на Локомотив в евротурнирите е още един финансов разход. Надявам се, че ще се справим. Аз имам едно вътрешно предчувствие, че ще скочим две стъпала нагоре", каза Христо Крушарски в предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт.

Междувременно стана ясно, че бранителят Асен Георгиев ще се раздели с Локомотив. Договорът на бранителя със “смърфовете” изтича в края на този сезон и няма да бъде подновяван, пише Sportal.bg.

25-годишният футболист изигра 21 мача (15 в редовния сезон и шест във втората шестица) за тима през настоящия сезон, в които вкара един гол. Последният мач на Асен с фланелката на Локо бе финалът за Купата, спечелен с 1:0 срещу Ботев.

Тогава Георгиев се появи като резерва в края на двубоя. Освен за “бяло-черните” юношата на Левски е играл още за Ботев (Враца), Монтана, Берое и хърватския Истра.

Асен е вторият футболист от настоящия носител на Купата, който си тръгва след сезона. Преди това контрактът си с клуба разтрогна хърватинът Вилим Посинкович.

Очаква се да има още футболисти, който ще си тръгнат от „Лаута“ преди еврокампанията на тима. Димитър Везалов, Янко Ангелов, Илко Пиргов, Абделхаким Буна и Игор Банович също за с изтичащи договори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови