Лечков потвърди: Георги Дерменджиев поема националите ни по футбол

OFFNews 21 октомври 2019 в 12:28 1681 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков заяви пред няколко медии, че Георги Дерменджиев вече може да се счита за селекционер на националния отбор.

В момента се водят финални преговори, но съвсем скоро специалистът ще бъде официално обявен за наставник на "трикольорите".

"Нека се знае, че Георги Дерменджиев е новият старши треньор на България. Всичко е уточнено, той вече е селекционер. Утре ще довършим нещата документално", каза Лечков.

За последно Дерменджиев бе треньор на Левски, където не записа задоволителни резултати, в следствие на което бе уволнен в края на април тази година.

Дебютът на специалиста ще бъде в средата на ноември, когато националите ни ще се изправят срещу Хаити в контролна среща. На 17 ноември пък той ще изведе "лъвовете" в последния мач от евроквалификациите с Чехия.

По повод преговорите за предстоящото му назначение, по-рано днес самият Дерменджиев заяви пред колегите от dsport.bg, че е това е голяма отговорност.

"На всички е ясно, че съществува възможност за класиране на Европейското първенство през баражите в Лигата на нациите.

Всичко трябва да се обмисли и прецени трезво. Да водиш националния отбор на България е огромна отговорност", заяви Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови