Легенда на Германия се присъединява към щаба на Лампард в Челси

OFFNews 26 юни 2019 в 12:27 2010 0

Бившият халф на немския национален отбор и Челси Михаел Балак може да влезе в треньорския щаб на Франк Лампард, който е съвсем близо до назначението си при "сините" от Лондон, съобщава британският медиен гигант "Sky Sports".

Според изданието въпросът за назначаването на германеца в Челси е в процес на обсъждане. В момента Балак придобива лиценз от категория "В" на УЕФА, което ще му позволи да работи като асистент.

Припомняме, че Лампард, който понастоящем оглавява Дарби Каунти, е получил зелена светлина от клуба за преговори с Челси.

Според "The Sun" легендата на лондончани се е разбрал със собственика на клуба Роман Абрамович и ще подпише тригодишен договор през следващата седмица.

Той ще получава по 5,5 милиона паунда годишно и ще замени на поста Маурицио Сари, който от своя страна се раздели с тима преди броени седмици и пое Ювентус.

Лампард започна кариерата си на треньор в края на май миналата година. В дебютния си сезон като наставник на Дарби той зае шесто място в класирането на Чемпиъншип.

Отборът достигна до финала на плейофите за правото да играе във Висшата лига, където загуби от Астън Вила с 2:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови