Легенда на Хондурас почина на 37 години след див купон до зори

OFFNews 13 август 2019 в 15:16 4653 0

Снимка YouTube

Бившият футболист на националния отбор на Хондурас - Уолтър Мартинес е починал на 37-годишна възраст. Той е получил сърдечен удар в апартамент на свой приятел в Ню Йорк, предава британското издание "The Sun".

Новината е потвърдена от футболната федерация на Хондурас, които изразяват своите съболезнования на семейството на футболиста и пишат: "С тъга, която завладява семейството на футбола в Хондурас, съжаляваме за смъртта на Уолтър Джулиан Мартинес".

Футболистът е претърпял сърдечния удар, докато е бил в апартамента на своя приятел и колега Хосе Чепо Фернандес в Ню Йорк.

Пред вестник "Хондуран" Фернандес казва, че Мартинес е бил в клуб "Ел Копанеко" в района на Бронкс, където купонясвал до зори.

"Бях в стаята си, която излязох и открих Мартинес на пода на спалнята. Опитах се да го съживя, но не успях. Веднага се обадих на линейка и те дойдоха за пет минути, но нямаше какво да се направи", разказва Фернандес.

Мартинес помогна за извеждането на Хондурас на финалите на Световното първенство през 2010 година в Южна Африка, едва за втори път в историята си. За последно той игра за отбора на ФАС (Ел Салвадор).

Мартинес, който е роден в Тегусигалпа, Хондурас, започва своята кариера в хондураския клуб Виктория през 2000 година. След това преминава в Депортиво Маратон, а по-късно и във Депортиво Вида.

След това продължава кариерата си в Пекин Гуан, а през 2008 за един сезон е част от испанския Депортиво Алавес. През 2013 година играе за Сан Хосе Ърткуейкс в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови