Легенда на Левски дава съвети на Десподов

OFFNews 03 февруари 2019 в 09:03 2189 0

Първият българин, играл в Серия "А" - Николай Илиев, коментира трансфера на футболист номер 1 на България за 2018 година Кирил Десподов в Каляри. Илиев беше трансфериран от Левски в Болоня през 1989 г., като остава две години и има 28 мача и 3 гола в италианския елит.

Доскорошното крило на ЦСКА е напът да стане седмият наш сънародник, който записва мачове в Серия "А" след Илиев (Болоня), Христо Стоичков (Парма), Валери Божинов (Лече, Фиорентина и Парма), Ивайло Чочев (Палермо), Александър Тонев (Фрозиноне и Кротоне) и Андрей Гълъбинов (Дженоа).

"Това е голяма стъпка за него. Само мога да му пожелая успех. Като съвет мога да му дам по-малко да обръща внимание на журналистите. Второ - да знае, че в Италия отива и започва от нулата. Отново ще трябва да гради своето име и авторитет, както и това на българския футбол.

Това, което е постигнал в България, си остава тук. В Италия на практика неговата кариера започва наново. Десподов трябва да бъде дисциплиниран. Там обичат играчите да се раздават, дори и на тренировките, а не само в мачовете", коментира Николай Илиев пред "Тема Спорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови