Легенда на ЦСКА: Доволен съм от работата на Ел Маестро

OFFNews 21 ноември 2018 в 13:01 1195 0

Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов сподели пред "Тема спорт" наблюденията си за работата на старши треньора на армейците Нестор Ел Маестро, както и на вратарите на играчите под рамката на червените.

Той разкри и очакванията си за предстоящия мач на ЦСКА срещу Дунав. Армейците гостуват в Русе в събота. Както е известно, Велинов е роден в Русе и първите му професионални мачове са именно за Дунав.

"Свързан съм и с двата клуба, но почти целият ми живот е преминал в ЦСКА. Очаквам армейците да победят, защото друго пред отбора просто не съществува. Червените ги устройват само победи до края на полусезона. Очаквам с нетърпение мача с Дунав, вярвам, че той ще бъде спечелен", заяви Велинов.

"Не искам да правя сравнения между вратарите на ЦСКА и Левски. Лично мен ме интересуват тези на армейците. И двамата са добри - Черниаускас и Стипица. Георги Китанов също притежава необходимите качества, но в момента той е преотстъпен на Черно море. Затова който и да застане под рамката, няма да има никакви проблеми. ЦСКА не е на този полюс да се правят трагедии, а напротив - в клуба винаги е имало добри вратари и ще продължава да бъде така", добави още той.

"Двубоят с Лудогорец е най-чаканият. С него ЦСКА ще си върне за загубата в Разград в началото на сезона. Смятам, че армейците са по-добрият отбор в момента и това трябва да се покаже в мача. Очаквам го с нетърпение, защото и индикациите са, че стадион "Българска армия" ще бъде пълен. Отсега се говори за този сблъсък".

"Просто армейците излизат и печелят, а напролет продължават и за Купата на България (б.р. - двата тима се паднаха на четвъртфиналите). ЦСКА няма от какво да се притеснява за тази среща, защото си върви крачка по крачка към целите и за мен накрая на сезона ще има поводи за усмивки", сподели славният вратар на армейците.

"Имам наблюдения върху работата на Нестор Ел Маестро и съм доволен от нея. Лека-полека мисля, че нещата ще си дойдат по местата. Това, което искаме всички. Много футболисти ми харесват от тима. Преди всичко бих отличил Кирил Десподов. Той е един от любимците ми. Също така Тиаго Родригес, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски... Да не ги изброявам всички, за да не се обиди някой.

Виждам как отборът си стъпва на краката и играе както всички желаем. Десподов е суперзвездата и му пожелавам да е жив и здрав и да продължи да вкарва голове за ЦСКА и националния отбор", добави още легендата на червените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews