Легенда на ЦСКА: Как е трениран Десподов, щом още не може да свикне

OFFNews | 21 март 2019 в 11:39 | 1487 |0

Голмайстор номер 1 за всички времена в Първа лига Петър Жеков коментира отпадането от националния отбор заради контузия на Кирил Десподов. Той е изненадан от болежките на нападателя и прогнозира, че ще му бъде много трудно в Италия. Жеков се чуди как в ЦСКА са тренирали крилото, щом повече от два месеца не успява да свикне в чужбина.

„Не знам какво става с това момче и защо не играе постоянно. Контузен е напоследък и направо се чудя как сме го тренирали тук, щом вече 2 месеца не може да свикне в Италия. Вие да сте чули Стоичков, Пенев или Костадинов да са имали проблеми в началото, когато преминаха в големи клубове на Запад? Не, нали? Те бяха готови, бяха големи футболисти. Аз твърдя, че не трябваше да се продава Десподов, не му беше времето сега. Когато вземеш един талант, той трябва да играе поне 5 години на ниво тук и да ти бъде от полза. И едва, когато стане завършен футболист, тогава да го пуснеш“, смята Жеков.

„Положението с нападателите в България е много лошо. От 10 години и нагоре дори нямаме читави играчи, които да могат да вкарват голове. Проблемът е, че всички нападатели в първенството ни идват от чужбина. А момчетата от Африка пращат цялата си заплата на майките си и на третия ден викат: „Дай пари!“. И така ще бъде, докато не се оправим. А това няма как да стане само с чужденци. Ето, последният ни голмайстор бе Бербатов. Но и за него сме ходили да го взимаме от Благоевград, където ни го препоръча един телевизионен техник. Той беше две години по-малък, но играеше със старшата възраст. А като пристигна на „Червено знаме“ го видях, че е малко слабичък в раменете и 2 месеца тренирахме само да заякне, преди да влезе в първия отбор и после да продължи нагоре“, спомни си още великият голмайстор.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !