Легендата Арсен Венгер става директор във ФИФА

OFFNews 12 септември 2019 в 14:31 1368 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер ще бъде технически директор на ФИФА. Очаква се от организацията да обявят официално информацията в следващите няколко дни, съобщава "New York Times".

Французинът ще отговаря за подобряването на стандартите в треньорската професия, както и за консултиране в други области на играта.

ФИФА възнамерява да попълни редиците си с известни футболни хора, след като бе напуснат Марко ван Бастен и Звонимир Бобан.

Иначе малко преди това Венгер сподели мението си за статуквото в Манчестър Юнайтед. Той заяви, че не смята, че настоящата селекция на тима, съставена от доста млади играчи, няма необходимото, за да възпроизведе постиженията на така наречената "Класа на 92-ра година".

През 1992-ра година легенди като Дейвид Бекъм, Райън Гигс и Пол Скоулс са интегрирани в състава на Манчестър Юнайтед в следващите години печелят всички възможни трофеи на футболната сцена.

Настоящият мениджър на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер се опитва да повтори това, интегрирайки младоците Мейсън Грийнууд, Скот Мактоминей и Анхел Гомес в състава. Венгер обаче не е убеден, че те ще повторят тези постижения. 

"Манчестър Юнайтед има талант в състава си. За момента обаче им липсва колективния подход. Може би младите не са достатъчно зрели и отговорни, за да поведат толкова голям отбор към успехите.

Чувства се, че нещо ще излезе, но не се знае дали е готовия продукт. Затова според мен не са кандидати за титлата през този сезон.

Дали ще могат да повторят постиженията на Скоулс, Гигс и другите преди години? Не съм убеден", каза Венгер.

Френският специалист напусна Арсенал през 2018 след 22 години в клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови