Легендата Питър Крауч окачи бутонките

OFFNews 12 юли 2019 в 14:58 2778 0

Бившият футболист на английския национален отбор Питър Крауч обяви обяви, че приключва с футбола.

Високият 201 сантиметра нападател защитаваше цветовете на Тотнъм, Куинс Парк Рейджърс, Портсмут, Астън Вила, Норич, Саутхамптън, Ливърпул и Стоук Сити.

През изминалия сезон играеше за Бърнли, който изпадна от английската Висша лига. За националния отбор на Англия има 22 гола, отбелязани в 42 мача.

38-годишният Крауч използва официалния си профил в социалната мрежа Туитър, за да обяви решението си.

"Имах 23 години да се подготвя за този момент, но, когато той дойде, разбрах, че нищо не може да те подготви за това. Дойде времето да се нарека "бивш футболист".

Това невероятно пътуване, започнало едва на 16 години, приключи. Амбицията ми бе да играя до 40 години, но обстоятелствата през последните два сезона ме накараха да осъзная, че това е най-правилното решение.

Ако някой ми беше казал, че ще изиграя 17 мача на световни първенства, ще стигна до финал в Шампионската лига, ще спечеля ФА Къп и ще отбележа 100 гола в Премиър лийг, щях на всяка цена да избягвам този човек", написа Крауч.

От Висшата лига не пропуснаха да уважат решението на нападателя, публикувайки пост, в който му благодарят за дългите години отдадена работа из английските отбори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови