Легенди на Левски ще играят в благотворителен мач "Заедно срещу рака на простатата"

OFFNews 18 ноември 2019 в 16:22 1805 0

На 21.11.2019 г., четвъртък, от 11:00 ч., на закрито футболно игрище ДИТ (кв.„Драгалевци“, бул.„Черни връх“ № 228) ще се проведе футболен мач, който е част от информационна кампания "Заедно срещу рака на простатата".

Инициативата се организира от фармацевтична компания Астелас България и Българското урологично дружество в партньорство с ПФК Левски. Кампанията е по повод Световния месец за превенция на мъжкото здраве, който се отбелязва всяка година през ноември.

Във футболния мач ще се включат сините легенди Димитър Телкийски, Христо Йовов, Станислав Ангелов, Дончо Донев, Захари Сираков, Христо Арангелов, Цветан Генков, Ангел Станков; представители на Българско урологично дружество; Българска асоциация на спортните журналисти и Астелас България.

Целта на кампанията е да фокусира общественото внимание върху рака на простатата – социалнозначимо заболяване, за което все още се говори твърде малко, а засяга все по-голяма част от мъжете над 50 г.

Лица на "Заедно срещу рака на простатата" са треньорът на Левски Петър Хубчев, неговият асистент Георги Донков, капитанът Живко Миланов и вратарят Милан Миятович.

Футболно игрище ДИТ се намира след кръстовището на Околвръстния път за Драгалевци, след супермаркет "Фантастико". До него можете да стигнете с автобуси: 64, 93 и 98, спирката е на супермаркет "Фантастико".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови