Лекция на Юве в Барселона за 0:0

OFFNews 19 април 2017 в 23:42 2904 2

С академична игра в защита и малко късмет Ювентус завърши наравно 0:0 с Барселона в реванша на 1/4-финалите в Шампионската лига и с общ резултат 3:0 продължава напред в турнира. Джорджо Киелини и компания запечатаха вратата зад себе си и за първи път в историята си тръгва от "Камп Ноу" със суха мрежа.

Първото полувреме премина под неуморимите атаки на домакините, които се опитваха да отбележат попадение по пътя към ново чудо в каталунската столица.

За първите 45 минути футболистите на Барса постигнаха впечатляващите 8 опасни положения пред вратата на Джанлуиджи Буфон, но сякаш някой бе разцентровал мерника на Лионел Меси и съотборниците му.

През втората част атаките на каталунците продължиха, но до гол така и не се стигаше. Треньорът Луис Енрике хвърли всичко офанзивно напред, а в 78-ата минута замени Серхи Роберто с Хавиер Масчерано, който застана в центъра на защитата.

След тази смяна Жерар Пике се хвърли напред заедно с Пако Алкасер и звездното трио в лицето на Меси, Суарез и Неймар, но топката продължи да не влиза.  

Юве пък направи няколко показни контри в края, но също пропусна да грабне победа за престиж. Останалото го взе заслужено. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови