Левандовски дава надежда на Байерн за чудо в Мадрид

ОFFNews 18 април 2017 в 10:56 1811 0

Способен ли е Байерн на чудо в Мадрид, след като загуби 1:2 от Реал у дома? Реваншът от четвъртфиналите в Шампионската лига ще даде отговор тази вечер в 21,45 ч. българско време.

Голямата заплаха за Реал се завръща. Роберт Левандовски ще играе за Байерн, макар че тренира едва от два дни и не е в оптимално състояние. Под въпрос продължава да е друг голям отсъстващ от първата среща - Матс Хумелс, без който защитата на немците изглеждаше трагична.

Очаква се Боатенг, който също има проблеми, да стисне зъби и да играе. Наказан е Хави Мартинес, който беше изгонен заслужено в Мюнхен.

В Реал от няколко дни се готвят за битка без Гарет Бейл, който не успя да се възстанови от травма. Очаква се неговото място да заеме Иско, който спаси "белия балет" през уикенда с двата си гола във вратата на Спортинг Хихон. Медиите в Испания затрупват халфа с комплименти, тъй като той играе на три позиции този сезон в зависимост от схемата на Зидан.

Във въпросната среща Зизу даде почивка на повечето си звезди. Анчелоти също направи доста ротации при гостуването на Леверкузен (0:0). 

Любопитни факти:

- В последните 9 мача на Реал в турнира винаги падат над 2,5 гола
- Мадридчани вкарват поне по два гола в 9 поредни мача в турнира
- Реал е в серия от 13 мача без загуба в Шампионската лига
- Испанците печелят 5 от последните 6 мача срещу Байерн във всички състезания
- В 6 от предишните 7 мача на Байерн в Шампионската лига бяха отбелязани повече от два гола

- В последните 10 срещи на Реал Мадрид във всички турнири: 8 победи и 2 равенства. От тях 2 победи и 2 равенства в последните 4 домакинства.

- В последните 10 срещи на Байерн Мюнхен във всички турнири: Общо 7 победи, 1 равенство и 2 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 гостувания.
- В последните 10 директни срещи домакините имат 6 победи, гостите имат 3 победи и 1 път са завършили наравно. У дома Реал има 3 от 3 победи срещу баварците

Вероятни състави:

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): К. Навас; Карвахал, С. Рамос, Начо, Марсело; Кроос, Каземиро, Модрич; Иско, Бензема, К. Роналдо
Треньор: З. Зидан
БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Лаам, Боатенг, Алаба, Бернат; Ч. Алонсо, Видал; Робен, Тиаго, Рибери; Левандовски
Треньор: К. Анчелоти

СЪДИЯ: Виктор Касай

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови